SA 37 GODINA JE OTKRIO DA GA JE RODILA ŽENA ZA KOJU JE MISLIO DA MU JE ROĐENA SESTRA: Istinu je saznao TEK kada je umrla

Ove priče poznatih ljudi koji su bili usvojeni podsećaju nas da pozadina i poreklo ne moraju da određuju našu sudbinu

Celebrities
21:45h Autor:
SA 37 GODINA JE OTKRIO DA GA JE RODILA ŽENA ZA KOJU JE MISLIO DA MU JE ROĐENA SESTRA: Istinu je saznao TEK kada je umrla
Poznate ličnosti, Foto: Profimedia

Nije neobično da javne ličnosti donesu odluku da usvoje decu i tako postanu deo porodica koja nije biološki povezana s njima. Imamo mnogo primera kao što su Madona, Bed Pit i Anđelina Džoli, koji su postali poznati i inspirativni roditelji usvojenih dece.

Međutim, manje se često govori o poznatim osobama koje su sami bili usvojeni. Ovi pojedinci su prošli kroz izazovne i neobične životne priče, ali su ipak postali uspešni i ostvarili se kao autentične ličnosti. Otkrijmo neke od njihove inspirativne priče.

1. Stiv Džobs

Stiv Džobs
foto: Profimedia

Stiv Džobs, suosnivač kompanije "Apple" i vizionar koji je promenio način na koji živimo i radimo, bio je usvojen kao beba. Njegovi biološki roditelji su ga dali na usvajanje i on je odrastao u porodici Džobs u Kaliforniji. Njegova strast prema tehnologiji i inovacijama kasnije je oblikovala modernu tehnološku industriju.

On je kasnije saznao da ima sestru koju su njegovi biološki roditelji dobili kada su se uzeli. Nju je upoznao i često nazivao “jednom od svojih najboljih prijatelja na čitavom svetu”, ali svoje prave roditelje nikada nije hteo da sretne.

2. Nelson Mandela

Nelson Mandela
foto: Profimedia

Nelson Mandela, bivši predsednik Južne Afrike i borac protiv aparthejda, takođe je bio usvojen. Nakon smrti njegovih roditelja, Mandela je otišao da živi sa svojom tetkom i ujakom. Ova teška rana iskustva u njegovom detinjstvu oblikovala su ga kao lidera borbe za pravdu i jednakost.

3. Merilin Monro

Merilin Monro
foto: Profimedia

Jedna od najpoznatijih i najikonijih holivudskih zvezda, Merilin Monro, takođe je bila usvojena. Rođena kao Norma Jeane Mortenson, provela je deo svog detinjstva u domovima za usvojenje pre nego što je postala svetski poznata glumica i seks simbol.

Nikada nije saznala ko joj je otac, a zbog majčine teške duševne bolesti detinjstvo je provela po sirotištima i hraniteljskim porodicama. Jedno vreme je o njoj brinula najbolja prijateljica njene majke, a kako bi izbegla ponovni odlazak u novu hraniteljsku porodicu, Merilin se sa 16 godina udala za svog komšiju.

4. Džon Lenon

Džon Lenon
foto: Printscreen Youtube Yoko Ono

Osnivač legendarne grupe The Beatles, Džon Lenon, takođe je prošao kroz iskustvo usvajanja. Njegova majka ga je dala na usvajanje nakon što se razvela od njegovog oca. Ova rana trauma oblikovala je njegovu umetnost i aktivizam tokom njegove karijere.

U tom trenutku je Džon imao 5 godina, a niko nije mogao ni da pretpostavi da će on postati jedan od Bitlsa koji su promenili tok muzičke istorije.

5. Nikol Riči

Nikol Riči
foto: Profimedia

Televizijska ličnost, modna dizajnerka i glumica Nikol Riči takođe je usvojena. Usvojili su je Lionel Riči i njegova supruga Brenda Harvey-Richie. Uprkos turbulentnom detinjstvu, NIkol je postala poznata ličnost u svetu zabave i mode.

6. Džek Nikolson

Holivudska legenda je sa svojih 37 godina otkrio neverovatnu istinu o svom životu. Zapravo, žena za koju je smatrao da je njegova majka bila je njegova baka, a osoba koja se predstavljala kao njegova sestra bila je njegova prava biološka majka. Kada se ovo otkrilo obe žene su već bile preminule, pa Džek nije imao priliku da se suoči sa njima.

Oni su inspiracija za sve nas da sledimo svoje strasti i da se borimo za svoje snove, bez obzira na izazove koje smo možda doživeli u prošlosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs