SANELA U 6. DECENIJI ČEKA BEBU SA NOVIM DEČKOM: Milionerka iz Bosne je najbolji primer sposobne i borbene žene

Izbegla je iz Bosne jer je bežala od rata, završila studije u Londonu, iza sebe ima nekoliko uspešnih kompanija i 150 miliona dolara od razvoda ali tu nije kraj.

Celebrities
Autor:
SANELA U 6. DECENIJI ČEKA BEBU SA NOVIM DEČKOM: Milionerka iz Bosne je najbolji primer sposobne i borbene žene
Najbogatija bosanka ovog leta treba da se porodi., Foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Sanela Dajana Dženkins je jedna od najlepših i najbogatijih Bosanki. Rođena je u Sarajevu ali je bežeći od rata otišla u London. Danas živi u Los Anđelesu i sa svojim suprugom čeka njihovo drugo dete.

Studirala je ekonomiju i informatiku. Baš u Londonu na fakultetu je upoznala i tadašnjeg supruga Rodžera Dženkinsa koji je bio 14 godina stariji od nje. Ubrzo su se venčali i dobili sina Inisa i ćerku Eneju.

Još za vreme studija u Saneli se javio preduzetnički duh i osnovala je prvobitno kompaniju za proizvodnju kupaćih kostima a nakon toga još nekoliko uspešnih kompanija.

Njen tadašnji suprug Rodžer radio je kao bankar koji je u samo jednoj godini zaradio 75 miliona funti, sklopio unosne poslove za banku „Barclays“, za koju je radio. Uspeo je da banku izvuče iz krize i a to je nagrađen sa dodatnih 30 miliona dolara.

1 / 7 Foto: Leon Bennett / Getty images / Profimedia

Supružnici su proveli deceniju u braku ali je nakon toga usledio razvod koji su britanski mediji nazvali najsrećnijim razvodom svih vremena. Bivši supružnici su se u brakorazvodnoj parnici dogovorili da podele bogatstvo na pola tako da je Saneli pripalo 150 miliona dolara. Nakon razvoda su ostali prijatelji.

„Hoće li uzeti polovinu mog novca? Naravno“, rekao je tada Rodžer „Bez nje ne bih imao uspeh koji sam imao. Volim Dajanu i divim joj se kao majci, poslovnoj ženi i nekom ko je bio briljantna žena. Nastavili smo dalje i izuzetno smo zadovoljni svime što imamo u našim životima. Dajana će uvek biti veoma srećan deo mog života.”

Nakon razvoda Sanela je nastavila da se bavi preduzetništvom i humanitarnim radom. Druži se sa svetskim facama poput Šona Pena, Eltona Džona i Sindi Kraford. Bila je deo serijala Prave domaćice sa Beverli Hilsa. Bila je na listi 500 najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji.

Za ženu je jako bitno da je s muškarcem koji razume njenu narav. Moj prvi muž bio je Englez, sada sam s Amerikancem zato što se oni ne boje jake žene. Njima to ne smeta, njima je to normalno'“, otkrila je Sanela za IN magazin.

Dijanin prvi brak nije uspeo, ali ona je ponovo pronašla ljubav sa verenikom Ašerom Monroom, kog je upoznala na modnoj reviji „Victoria’s Secret“ 2010. Iako u početku stvar nije bila ozbiljna, njih dvoje su se zbližili i čak osnovali nezavisnu izdavačku kuću „D Empire Entertainment“ 2012. godine.

Godine 2021. muzičar je otkrio koliko mu je mu je rijaliti zvezda pomogla u karijeri. „Dajana je bila uz mene“, rekao je tada za TV Pop Hearts. „Bez nje ne bih bio čovek kakav sam danas. Uvek sam se ugledao na nju u načinu na koji živi. Bila je uzor, preživela je rat, filantrop, majka, preduzetnica i još mnogo toga. Teško je zagrebati površinu uticaja koji je zauvek imala na mene.“

Sanela je 2020. u 46. godini rodila treće dete, tako da je ovaj par dobio svoju prvu ćerku Elijanu. Govorila u jednom intervjuu o tome da je prekinula drugu trudnoću. Ona je saznala da je ponovo trudna manje od šest meseci nakon Elijaninog rođenja, ali lekar je otkrio komplikaciju, pa Dajana je morala da abortira kako bi izbegla opasnu infekciju.

Šest meseci kasnije, Dajana je potvrdila da ona i Monro očekuju drugu bebu na Instagramu. Ovog leta treba da se porodi, a u jednoj objavi na mrežama otkrila je da čekaju devojčicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs