OTAC JOJ JE ČUVENI PEVAČ, ONA KRENULA ISTIM KORACIMA: Sve što niste znali o Sandri, OVO o njoj misli OLIVERA KOVAČEVIĆ

Svi je znamo kao čuvenu filmsku kritičarku, a prvo je počela da gradi karijeru u muzičkim vodama,

Celebrities
17:20h Autor:
OTAC JOJ JE ČUVENI PEVAČ, ONA KRENULA ISTIM KORACIMA: Sve što niste znali o Sandri, OVO o njoj misli OLIVERA KOVAČEVIĆ
Svi nepoznati detalji iz života Sandre Perović, Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Sandra Perović je nova je urednica Zabavnog programa na Radio Televiziji Srbije. Iako je znate kao čuvenu novinarku, filmsku kritičarku i voditeljku, malo ko zna da je u mladosti bila pevačica i deo ženskog pop benda "Šarmerke" zajedno sa sestrama Pataković. Međutim, vrlo brzo je napustila taj muzički sastav i okrenula se potpuno drugačijoj karijeri.

Završila je pravni fakultet u srpskoj prestonici, a njeni intervjui sa čuvenim holivudskim zvezdama se godinama nižu. Već dve decenije izveštava sa najprestižnijih svetskih festivala u Kanu, Veneciji, Berlinu. Snimila je više od 500 intervjua sa oskarovcima, glumačkim zvezdama i eminentnim rediteljima, između ostalog, i sa: Entonijem Hopkinsom, Natali Portman, Leonardom Dikaprijem, Šonom Konerijem, Nikolasom Kejdžom, Metom Dejmonom, Penelope Kruz i mnogim drugim.

Sandra Perović
foto: Printscreen Youtube - RTS Jedan dobar dan - Zvanični kanal

Takođe, autor je specijalizovanih emisija o filmu "Velika iluzija", Hronike FEST-a, Festivala autorskog filma, dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Članica je Međunarodne federacije filmskih kritičara FIPRESCI od 2003. godine, a učestovala je u radu međunarodnih žirija kritike na Filmskom festivalu u Kanu 2005. godine, na Filmskom festivalu u Veneciji 2006. godine, na Filmskom festivalu u Berlinu 2018. godine.

Hollywood Foreign Press Association (HFPA), udruženje stranih novinara akreditovanih u Holivudu, odabralo je pre dva meseca Sandru Perović za novog glasača za dodelu prestižne nagrade "Zlatni globus", koja se dodeluje film i televiziju kako u Americi, tako i širom sveta.

Otac joj je bio poznati pevač

Naime, radi se o Slavku Peroviću koji se proslavio hitovima inspirisanih Meksikom - „Oči pune suza“ i „Mama Huanita“. Tokom šezdesetih godina 20. veka bile su izuzetno popularne u Jugoslaviji. Ostvario je saradnje sa pokojnom Silvanom Armenulić, a njegovi hitovi su prodati u milionskom tiražu.

Sandra je jednom prilikom istakla da je upravo njegova profesija uticala na nju da se bavi javnim poslom.

- Tata je bio zaista velika zvezda jugoslovenske muzičke scene šesdesetih i sedamdesetih godina, zbog čega mi je muzika uvek bila bliska, ali i televizija jer mi je bilo fascinantno kao maloj to što sam ga gledala u “čudesnoj kutiji” dok je on sedeo pokraj mene u dnevnoj sobi. To je u velikoj meri probudilo u meni ljubav prema televiziji, a samim tim i odluku da se opredelim za TV novinarstvo. Muzika je bila bliska, pohađala sam muzičku školu ‘Mokranjac’, svirala klavir, čak bila na ivici toga da budem pijanistkinja jer sam imala dara, hitre prste i dobru tehniku - zaključila je.

A dosadašnja urednica zabavnog programa na RTS-u Olivera Kovačević o svojoj koleginici je imala samo lepe reči.

- Drago mi je što je Sandra Perović izabrana. Ima iskustvo, bila je i moja zamenica, i verujem da će dobro obavljati posao - istakla je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs