BIO JE S NJIM U DOBRU, ALI KADA JE NASTALO ZLO - POBEGAO JE GLAVOM BEZ OBZIRA: Najveći kukavičluk Džordž Majkla

Tragična ljubav obeležila je čitav život Džordža Majkla, ali način na koji je postupio prema voljenom čoveku je strašan

Celebrities
11:58h Autor:
BIO JE S NJIM U DOBRU, ALI KADA JE NASTALO ZLO - POBEGAO JE GLAVOM BEZ OBZIRA: Najveći kukavičluk Džordž Majkla
Priznao je svoju seksualnost tek kada mu je umro voljeni čovek, Foto: SAMUEL KUBANI / AFP / Profimedia

Konačno se pojavio dugo očekivani dokumentarac o Džordžu Majklu. Njegove pesme su jedne od naslušanijih ikada, a neosporan talenat koji je posedovao, kao i sav trud bio je nagrađen brojnim nagradama i armijom obožavalaca na celoj planeti. Često se pisalo i o njegovom neobičnom odnosu sa princezom Dajanom.

Opisana je istinita priča o tragičnoj ljubavi koja je obeležila život ove muzičke zvezde. Bez obzira što je imao brojne veze iza sebe ova mu je zauvek promenila život. Taj jedan muškarac je zauzeo posebno mesto u njegovom srcu.

Šon Smit poznati biografer opisao je taj trenutak upoznavanja i zaljubljivanja dva muškarca. Zgodan brazilski dizajner nije mogao da sakrije uzbuđenje dok je držao telefon blizu klavira kako bi njegov najbolji prijatelj mogao da ga čuje. Prošaputao je: "Ne mogu da verujem da sedim ovde i da Džordž Majkl svira klavir za mene".

Džordž Majkl i Anselmo Felepa upoznali su se na festivalu u Riju na kom je ova muzička zvezda nastupala. U nadi da će upoznati svog idola Anselmo je iz Njujorka doleteo u Rio. Nije bila tajna da je Majkl gej pa je Felepa zbog njega i došao u lobi hotela Palata Kopakabana.

Još jedan od svedoka ljubavi ova dva čoveka bila je i Lucija Guanabara, koja je kasnije postala i jedno od najpoznatijih lica Brazila. Ona je bila ujedno i Anselmov najbolji prijatelj.

"Svi su ga voleli" izjavila je jednom prilikom Lucija. "Voleo je da flertuje, ali nije voleo da bude u ozbiljnoj vezi. To se promenilo kada je sreo Džordža".

Nije sve išlo onako kako je Anselmo planirao jer nije došlo do razgovora u hotelu. Međutim Džordž ga je ipak zapazio i znao je da će im se putevi spojiti.

Narednog dana, Felepa je ubedio Luciju da mu sa svojom decom pravi društvo na plaži na koju je znao da je Džordž otišao. "Plesao je i pokazivao se, ali opet nije razgovarao s Džordžem" , rekla je Lusija.

Kako se kaže "treća sreća" je urodila plodom. Ovaj put je Anselma naterao Luciju da se tajno ušunjaju na jednu žurku na krovu na koju nisu bili pozvani. Naravno Džordž je bio tamo i ponovo je zapazio Felepa dok je plesao. Konačno je po prvi put došlo do komunikacije među njima i od tad kreće romansa.

Po prvi put je Džordž javno prihvatio i pokazao ono što jeste, kasnije je govorio na tu temu: "Teško je da budeš ponosan na svoju seksualnost kada ti nije pružila nikakvu radost."

Džordžov život se promenio iz korena od kad se Anselmo pojavio. Postao je mnogo zabavniji i druželjubiviji. Stalno su negde izlazili, uživali i smejali se. Smešna stvar je bila što ga je Anselmo zapravo lagao za godine jer mu je priliko upoznavanja rekao da je tri godine mlađi a ispostavilo se da je zapravo sedam godina stariji od njega. Kada je jednom prilikom Džordž video njegov pasoš umro je od smeha.

Džordž je zaista bio istinski srećan sa Anselmom. Nije ga skrivao, putovali su zajedno i na kipar i u Grčku, posećivali su Džordževe kuće. Jedino što se nisu javno držali za ruke. Ni jedan ni drugi nisu smeli da svojoj porodici kažu da su zapravo zajedno. Mada je Anselmova majka to naslućivala dok ga je Džordž jednom upoznao sa svojom sestrom Melani.

Bližila se jesen, nakon njihovog prvog zajedničkog leta a Anselmo je imao poražavajuće vesti za svog partnera, bio je HIV pozitivan. Znao je ovo par meseci, ali nije hteo da kaže Džordžu, najverovatnije jer ga je bilo sramota.

"Pokušajte da zamislite da ste napokon našli pravu ljubav, a nakon šest meseci, budete poraženi. 1991. godine su to bile strašne vesti," rekao je Džordž svojevremeno.

Tada je to zaista bila doslovno smrtna presuda. Ujedno je to bio i jedan od glavnih razloga zbog kojih Džordž nije želeo da sa porodicom priča o svojoj seksualnosti. Njegov test na HIV je, srećom, bio negativan.

Džordž i Anselmo proveli su ostatak godine u Los Anđelesu, a nakon proslave dočeka Nove godine 1993, otputovali su na Karibe i to su bili njihovi poslednji zajednički dani. Džordž se vratio u Los Anđeles, a Anselmo je otišao da poseti svoju porodicu u Brazilu, i tada su već počeli prvi simptomi bolesti.

Umro je u martu 1993, u 36. godini, svega dve godine nakon što je upoznao Džordža, koji ga nije posetio u bolnici. Ove tragične vesti mu je saopštila Lucija. Narednog dana je Džordž je odlučio da roditeljima u pismu saopšti da je homoseksualac i da je izgubio čoveka kog je voleo.

Na sahranu nije otišao da ne bi privlačio pažnju. Otputovao je da poseti Anselmov grob par dana kasnije. Predstavio se njegovoj majci i zajedno su obišli njegov grob u Persepolisu. Plakali su zajedno.

Džordž Majkl je umro iznenada na Božić 2016. godine u svojoj 54-oj godini. Naime, mediji su tada preneli da je pevač preminuo mirno kod kuće, a kao uzroci su se navodili miokarditis i masna jetra, kao i zastoj srca. Postojala je sumnja i da se slavni muzičar svesno predozirao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs