EMA JE KRALJICA KRVAVOG NOVCA: Zavela 30 godina starijeg EL ČAPA, pa postala NAJOPASNIJA ŽENA KARTELA

Kraljica kartela koja se kupala u milijardama, harizmatična i uvek nasmejana, za mnoge kraljica stila a ipak osuđena na zatvorsku kaznu.

Celebrities
20:58h Autor:
EMA JE KRALJICA KRVAVOG NOVCA: Zavela 30 godina starijeg EL ČAPA, pa postala NAJOPASNIJA ŽENA KARTELA
Žena čuvenog El Čapa, Foto: Drew Angerer / Getty images / Profimedia

Ema Koronel je supruga najvećeg narkobosa na sveu, El Čapa koji je osuđen na doživotnu robiju. Pod optužbama da je bila saučesnik u vođenju suprugove kriminalne imperije i sama je osuđena na tri godine zatvora. Pripisuju joj takođe ulogu u njegovom bekstvu iz zatvora nakon hapšenja iz 2014. godine.

Naime uhapšena je u februaru ove godine na aerodromu u Virdžiniji i optužena da je aktivno pomagala suprugu u vođenju zloglasnog kartela Sinaloa. Zavničnici FBI-a saopštili su da je Ema distribuirala kokain i pomagala u planiranju muževog bekstva. U junu se izjasnila krivom, a na saslušanju povodom izricanje kazne istakla je da "iskreno žali" zbog svojih zločina, zamolivši sudiju da ignoriše činjenicu za koga je udata, kako prenosi Žena.rs

"Možda zbog toga postoji razlog da budete stroži prema meni, ali vas ja ipak molim da to ne uradite", rekla je ova 32-godišnjakinja, prenosi "NY Times".

Ema Koronel Ajspuro
foto: Profimedia

Pristala je da preda oko 1, 5 miliona dolara nezakonite zarade svog supruga u svrhu sporazuma o priznanju krivice. Prema pisanju pojedinih medija ona je obzirom na svoju ulogu u ovoj kriminalnoj organizaciji super prošla kao neko ko je pomogao da se prebaci najmanje 450 kilograma kokaina, 90 kilograma heroina i skoro 90.000 kilograma marihuane u SAD.

Do pre samo nekoliko meseci živela je glamurozan život u Njujorku, uživajući u blagodatima "krvavog" bogatstava, a sada dane u zatvorskoj ćeliji. Novi uslovi ne mogu da predstavljaju veći kontrast u odnosu na život koji je nekada imala. Unutar ovih zidina ona čita "romantične" romane kako bi prekratila vreme, ispričao je u junu ovog meseca njen advokat.

I ako je El Čapo bio iza rešetaka, sve do prošle godine Ema je uživala u luksuzu svog muža a pritom je i imala niz novih poslovnih projekata. Obzirom da u Meksiku ima status boginje stila bila je najavila i pokretanje sopstvene modne linije.

Ema Koronel
foto: Don EMMERT / AFP / Profimedia

Ema je pokazala kako žene mogu da zauzimaju itekako moćne položaje jer je i sama bila javna ličnost, preduzetnica ali i desna ruka svog supruga u svetu narko kartela. Čak je i prilikom hapšenja ostala dosledna svom imidžu hrabre žene.

"Svet se rušio oko nje, zidovi su padali. Kada se bavite ovim poslom, ili ćete biti uhapšeni ili ćete biti ubijeni", kaže Derek Malc, bivši specijalni agent za borbu protiv narkotika.

"Ima harizmatičnu ličnost. Ema koju poznajem je puna energije, uvek nasmejana", izjavio je njen advokat.

Ema Koronel
foto: Profimedia

El Čapo je 30 godina mlađu Emu primetio na jednom takmičenju lepote, te se pobrinuo da ona na istom i pobedi a onda ju je oženio baš na datum njenog rođendana. "Kod njega me osvojio način na koji govori i to kako me tretira. Prvo smo bili prijatelji, a onda je usledilo sve ostalo", priznala je ona u jednom intervjuu.

No, do ovakvog braka sa El Čapom je možda došlo i nekako prirodno, kako bi se ujedinile dve snažne mafijaške porodice, s obzirom da je Ema ćerka jednog od čelnih ljudi kartela Sinaloa.

"Sinaloa diva. Sa crvenim karminom, dijamantima i u uskim farmerkama otelotvorila je popularnu sliku "bućone" - izabranice gangstera ili kriminalca. Bućone nose veoma skupu odeću, Luj Viton torbe. Preteruju u svemu, sve je u izgledu, plastičnoj hirurgiji. Ema je savršen prikaz te slike."ističe Roman Le Kur Grandmejzon, Francuz koji je u Meksiku proučavao delovanje kartela.

Glamurozni imidž Eme Koronel zapravo je bio u suprotnosti sa sumornom stvarnošću i njenim angažmanom u kartelu El-Čapa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs