ŽENE SU LUDELE ZA NJIM, A ON JE CEO ŽIVOT VOLEO SAMO JEDNU: Imao je Božiji dar, a zbog OVOGA su ga svi OBOŽAVALI

Filmska karijera Trita Vilijamsa trajala je pune četiri decenije, a uloga u mjuziklu "Kosa" obeležila mu je karijeru.

Celebrities
Autor:
ŽENE SU LUDELE ZA NJIM, A ON JE CEO ŽIVOT VOLEO SAMO JEDNU: Imao je Božiji dar, a zbog OVOGA su ga svi OBOŽAVALI
Životna priča Trita Vilijams, Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Trit Vilijams, zvezda filma "Bilo jednom u Americi" i mjuzikla "Kosa", preminuo je nakon nesreće na motociklu u 72. godini.

Glumčevu smrt potvrdio je za "People" u ponedeljak uveče njegov agent Beri Mekfirson.

Trit Vilijams izgubio je život u saobraćajnoj nesreći
Trit Vilijams izgubio je život u saobraćajnoj nesreći foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Glumčeva dugogodišnja karijera seže u 1975. godinu, kada je debitovao u trileru "Smrtonosni heroj". Od tada je preuzimao više filmskih uloga, uključujući "The Ritz" iz 1976. i "The Eagle Has Landed".

Vilijamsova karijera dostigla je vrhunac kada je glumio Džordža Bergera u filmu "Kosa", koji se temeljio na brodvejskom mjuziklu. Uloga mu je na kraju donela prvu nominaciju za Zlatni globus za novu zvezdu godine - glumca.

Film kosa doneo mu je veliku popularnost
Film kosa doneo mu je veliku popularnost foto: UNITED ARTISTS - Album / Album / Profimedia

Kasnije je dobio još jednu nominaciju za Zlatni globus za najboljeg glumca u filmskoj drami za svoju ulogu u filmu "Prince of the City" iz 1981. godine.

Godine 2002. počeo je da glumi glavnu ulogu dr Endrua Endija Brauna u "Everwood". Glumio je u seriji sve četiri sezone i čak je zaradio nominaciju za nagradu SAG za izvanredan performans muškog glumca u dramskoj seriji 2003.-2004.

Ono što je posebno zanimljivo u njegovom životu je to da je u mladosti dugo radio kao pilot i imao čak četiri aviona, ali je karijeru pilota ostavio po strani i posvetio se glumi.

Bio je u braku s glumicom Pam Van Sent, zajedno su dobili dvoje dece, Džili i Eli - a svoj idilični život na selu često je delio na društvenim mrežama.

Ubrzo nakon vesti o smrti glumca na društvenim mrežama, njegove kolege počele su da se opraštaju od njega.

- Trit i ja smo zajedno proveli mesece u Rimu snimajući film "Bilo jednom u Americi". Tokom dugih meseci van kuće možete se osećati prilično usamljeno, ali Tritov neuništivi dar za dobro raspoloženje i smisao za humor su bili pravi Božji dar. Zaista sam ga voleo i slomjen sam što je otišao - napisao je glumac Džejms Vuds.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs