O NJIHOVOJ LEPOTI SE PRIČA ŠIROM DIJASPORE: Najlepše Srpkinje za koje sigurno niste čuli a osvajale su prestižne titule

Koliko ste samo puta čuli priče o lepoti žena sa našeg podneblja, ovo su neke od njih za koje smo sigurni da niste čuli.

Celebrities
Autor:
O NJIHOVOJ LEPOTI SE PRIČA ŠIROM DIJASPORE: Najlepše Srpkinje za koje sigurno niste čuli a osvajale su prestižne titule
Najlepše Srpkinje iz dijaspore., Foto: printscreen/instagram/ draganastankovicc

Naše žene su svetske lepotice a ipak ima i onih za koje se kod nas malo zna a koje su poznate širom dijaspore već decenijama unazad. Pored toga nosioci su prestižnih titula na svetskim tkamičenjima lepote.

Neke od njih predstavljaju tuđe zastave pa je to jedan od razloga što se nisu našle u žiži naših medija. Ipak ove devojke zaista plene kako svojom pojavom tako i obrazovanjem, prenosi Zadovoljna.rs

Dragana Stanković

Dragana je učestvovala na takmičenju na Miss sveta 2017. kao predstavnica Austrije. U toj zemlji je pobedila kao najlepša. Ova devojka, koja je upisala ekonomiju u Beču, živi sa porodicom u Badenu, a poreklom je iz Zabrđa kod Ugljevika. Inače, Dragana je ranije podiizala svest o prevarama u svetu modelinga.

Priznala je kako je jednom i sama nasela na priču jednog prevaranta, koji ju je, navodno, u ime jedne renomirane agencije za modele iz Njujorka kontaktirao mejlom. On ju je nešto kasnije pozvao na razgovor preko „skajpa”, na šta je misica pristala, ali i da mu se, pošto je to navodni menadžer agencije tražio, tokom video-konferencije pokaže u kupaćem kostimu. Tek tokom daljeg razgovora Dragana je shvatila da je u pitanju prevarant.

Tijana Arnautović

Tijana je bila predstavnica Miss Kanade 2004. Nakon što je proglašena za najlepšu u ovoj državi, otišla je i na Miss sveta. Završila je Karlton univerzitet, pa je radila kao menadžerka razvoja, a dospela je i na poziciju izvršnog direktora za Nemačku u jednoj međunarodnoj kompaniji.

Osnovala je i predsedavala Međunarodnom konferencijom za liderstvo mladih iz dijaspore 2009. i 2010. godine

Slađana Božović

Još jedna lepotica sa ovih prostora pokazala je svoju lepotu svetu. U pitanju je Slađana Božović iz Malmea koja je bila Miss Švedske.

Slađana, čiji su roditelji emigrirali iz Kragujevca, bila je i pratilja Miss SR Jugoslavije, predstavnica Jugoslavije na Miss Universe i Miss Earth.

U jednom trenutku odlučila se za karijeru u biznisu. U Beogradu je bila na čelu alijanse kojoj je cilj bio bolja poslovna saradnja kompanija iz Danske, Finske, Norveške, Islanda i Švedske sa privrednicima u Srbiji.

Julijana Nikoliš

Među 40 najlepših devojaka na svetu koje su se u junu 2019. takmičile u Poreču, bila je i tada 19-godišnja Julijana Nikoliš iz Australije. Ona je ponela titulu Miss turizma sveta.

Julijana je tada ovoj državi omogućila da posle skoro četiri decenije osvoji ovu prestižnu titulu. Zato je proglašena za najuspešniju Australijanku u 2019. godini.

„Ponosna sam što sam odavde. Australija je zemlja koja neguje multikulturalnost, tako da prima i prihvata ljude iz svih delova sveta. To što sam sa ovih prostora je moja prednost“, kazala je u jednom intervjuu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs