NEVEROVATNO!

ZAVEO KLINKU I NAPRAVIO JOJ BEBU, PA JE ŠUTNUO ZBOG MILE JOVOVIĆ: Film Profesionalac nastao po ovoj šok ljubavnoj priči

Zbog Lika Besona devojčica od 12 godine se preselila na drugi kraj sveta, a on je pred njom zavodio Milu Jovović.

Celebrities
07:35h Autor:
ZAVEO KLINKU I NAPRAVIO JOJ BEBU, PA JE ŠUTNUO ZBOG MILE JOVOVIĆ: Film Profesionalac nastao po ovoj šok ljubavnoj priči
Jeziva ljubavna priča po kojoj je nastao film Profesionalac, Foto: Profimedia

Francuski režiser, scenarista i producent Lik Beson (64) stvorio je neka od najznačajnijih dela svetske kinematografije. Međutim, ljubavnim životom zaprepastio je čitav Holivud, iako ga je javnost prilično "štedela" kada su komentari u pitanju. Ženio se četiri puta i ima petoro dece, ali odnos sa glumicom Malven le Besko i danas je vrlo kontroverzna, a zataškana stvar.

Neka od Besonovih najznačajnijih dela su: "Peti element", "Nikita", "Veliko plavetnilo", "Profesionalac", "Jovanka Orleanka", "Artur i Minimoji.

Iako njegov privatni život i danas intrigira javnost, Likovo filmsko umeće je nagrađivano naprestižnijim priznanjima.

Mirnu luku konalno je pronašao pored kanadsko-francuske producentkinje Virži Beson Stil. Sa tamnoputom lepoticom, koja važi za veliku damu, dobio je troje dece.

Prva velika ljubav bila mu je glumica An Parijo, sa kojom je dobio ćerku Žulijet. Ali, njihova brak doživljava krah 1991. godine i ubrzo se razvode.

A Beson, čini se, nije časio časa, već je zaveo 17 godina mlađu Maiven le Besko. Naime, kada su se upoznali režiser je imao 29, a ona svega 12. Da stvar bude još šokantnija, tokom devedesetih o ovoj kontroverznoj vezi izveštavalo bez velike pompe sa podržavajućom notom ove kontroverzne ljubavne priče.

Upravo je scenario za njegov film "Profesionalac" nastao po osnovu odnosa čuvenog reditelja i francuske glumica, koja mu je već sa 16 rodila dete, a isticali su da su romansu otpočeli kada je napunila 15.

Sudbonosno "da" izgovorila je u drugom stanju, a 1993. godine na svet je donela ćerku Šanu.

Besonovi su se preselili u Los Anđeles, gde je režiser radio u Holivudu, ali 1995. godine se sve menja. Snimanje filma "Peti element" doneo je veliki preokret u njihov život.

Maiven je u tom ostvarenju tumači lik kosmičke operske dive Plavaagune, a iako je bila sve vreme na setu Lik je pred njenim očima zavodio glumicu našeg porekla Milu Jovović.

– Osetili smo posebnu hemiju već na audicijama i ona se samo pojačala tokom snimanja. Lik me je izabrao kao savršenu ženu. To je bilo divno samo po sebi, a onda kad sam videla kako me je snimao – znala sam da me voli koliko i ja njega – rekla je Mila svojevremno.

Mila je uplovila u vezu sa Besonom kada je imala 21 godinu, do se Maiven sa ćerkom vratila u Francusku. Vezu su ozvaničili i brakom 1997, a trajao je svega dve godine.

Kako je Mila priznala posle raskida, ulogu u "Jovanki Orleanki" prihvatila je samo zbog Besonove želje, a on je najpre planirao da angažuje Kler Dejns. Ipak, odustao je i ponudio ulogu Mili, koju je ohrabrivao da sama izvodi teške scene, poput pada sa 25 metara u naručje vojnika.

– Na fizičkom nivou, to je bilo ludo – izjavila je glumica kasnije.

Beson ju je, inače, ubedio da nosi mač težak onoliko koliko je zaista težio mač Jovanke Orleanke, kao i viteški oklop koji joj je dodavao više od 20 kilograma.

Uprkos velikoj privlačnosti, nisu uspeli da opstanu kao par.

– Nije nas film razdvojio – insistirala je kasnije Mila. – Lik i moj privatni život se nikad nisu pomešali u profesionalnom. Kad bismo mogli da snimamo filmove 365 dana godišnje, možda bismo još bili zajedno.

1 / 5 Foto: Profimedia

Sa druge strane, Mila uvek ističe da su ostali u sjajnim prijateljskim odnosima.

– Lik i ja imamo jedinstvenu kreativnu vezu. Venčali smo se, da, ali više nismo zajedno na takav način. Mi smo najbolji prijatelji, bili zajedno ili ne. On voli mene, a ja volim njega – zaključila je tada glumica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs