o LJUBAVI, MODI, MUZICI I FILMU

"LJUBAV SE RAĐA POLAKO I POSTEPENO" Jelena Gavrilović ne krije zaljubljenost, a njen dečko se ne eksponira u javnosti

Glumica Jelena Gavrilović uživa kraj dečka Darija, a evo kako govori o njihovoj ljubavi.

Celebrities
Autor:
"LJUBAV SE RAĐA POLAKO I POSTEPENO" Jelena Gavrilović ne krije zaljubljenost, a njen dečko se ne eksponira u javnosti
Jelena Gavrilović o dečku i vezi, Foto: Nebojša Babić

Glumica Jelena Gavrilović nije samo lepa već i interesantna žena. Sklona je glamuru i glosi pojavi, a uz prepoznatljivu boju glasa i šarmantno šuškanje u govoru, miljenica je medija. Ona voli da peva i pleše, emotivna je i postoje stvari koje je veoma pogađaju. U dugoj je vezi, često putuje, a u trenutku ovog razgovora gledala je filmove.

Bili ste svaki dan na Festu. Koja glumica bi trebalo da dobije Oskara ove godine? Film, reditelj? I šta biste preporučili s Festa?

- Teško je predvideti pobednike i za film i za režiju... U kom pravcu stvari idu, moja pretpostavka je da će Kejt Blančet sigurno dobiti Oskara za "Tar", to su i svetske prognoze. S Festa bih preporučila filmove "Senka Karavađa" i "Moj rođak Adolf" od stranih filmova.

Jelena Gavrilović
foto: Nebojša Babić

Nedavno ste bili u Njujorku, često putujete u SAD. Imate li i neke privatne razloge za boravak u Americi?

- Krajem prošle godine boravila sam tamo jer sam bila domaćin gala večeri koju je organizovala Srpska filantropska asocijacija za prikupljanje pomoći našim studentima. Ovaj put sam otišla povodom Njujork fešn vika, gde sam bila gost, pozvao me je magazin EPN spot lajt. Inače idem često i privatno. Snimala sam nedavno u Engleskoj film "Gassed up" za Amazon prajm. Premijera će biti ove godine.

Gledamo vas u serijama "Istine i laži", "Od jutra do sutra", sve same zlice i opasnice. A vi imate takvu glamuroznu pojavu i glas kao da ste iz dvadesetih godina prošlog veka. Ima li šanse za neku domaću, veliku filmsku rolu? Šta rade ti reditelji?!

- Ponekad se u karijeri smenjuju faze. Nekada više radite na televiziji, nekada filmove, pa pozorište... Ja sam prvo počela da radim filmove, onda otišla u pozorište, gde gotovo nisam imala slobodan dan - "Kosa" u Ateljeu 212, Zvezdara teatar... Posle toga sve se pretvorilo u televiziju. Nadam se da će ponovo doći ta filmska faza, volela bih to, ali sve u svoje vreme i neka bude u najboljem trenutku.

Jelena Gavrilović
foto: Nebojša Babić

U emisiji "Studio",koja je išla na RTS 2021, divno ste otpevali pesmu "Mesec je plovio" iz kultnog filma "Crna Marija" sedeći na klaviru. Zašto volite ovu pesmu?

- Zato što je nepravedno zaboravljena i vrlo interesantna. Ne peva je Sonja Savić, kako misle ljudi koji je slušaju na Jutjubu. Peva je Snežana Jandrlić iz čuvenog sastava Suncokreti. Meni je taj film pečat jedne generacije. U njemu se pojavljuju Milan Mladenović, Margita Stefanović, Sonja Savić... To je ekipa koja je obeležila rok scenu tog vremena i premda je film igrani, on govori o jednoj stvarnoj generaciji koja traži svoj identitet. Želela sam da to bude mali omaž Sonji Savić, EKV i generaciji koju ne bi trebalo da zaboravimo.

"Mesec je sam plovio, što ne bih i ja", stihovi su koji nas vraćaju u vreme osamdesetih. Plovite li vi sami kroz život ili ste okruženi onima koje volite i koji vas vole?

- Cilj i san svih nas je da plovimo kroz život okruženi onima koji nas vole. Trudim se da tako živim. Izabrala sam posao koji volim da ne bih morala nikada do kraja života da radim jer stvarno uživam u tome. I za sada plovim. Videćemo gde će me taj moj san o strasti odvesti (smeh).

Jelena Gavrilović
foto: Nebojša Babić

Jeste li vi osvojili svog dečka ili je on vas?

- To je teško pitanje. Kada je ljubav u pitanju, mislim da je najsnažnija ona koja se rađa polako i postepeno. Mi smo se osvojili međusobno.

Šta radite da biste izgledali tako lepo i glamurozno? Za takve žene kao vi nekada se pitalo šta jedu...

- Dosta vodim računa o tome šta jedem, šta pijem, kakve su mi misli. Ishrana je veoma važna jer su sva naša osećanja i misli deo fiziološkog procesa koji se dešava unutar našeg tela. To je posebna tema o kojoj možemo da pričamo drugi put. Vodim računa i s kojim dizajnerima sarađujem, imala sam privilegiju da sarađujem s najtalentovanijim. Ta sinergija između umetnika je jako važna i to kako vas neko vidi.

Radite li išta po kući, kako stojite s tradicionalnom ženskom ulogom u životu? -

Radim! Kad imam vremena, i te kako radim po kući. Strašno volim da kuvam kada mi vreme dozvoljava. Mislim da je to deo vaspitanja i odrastanja u svakoj srpskoj kući. Kojim god poslom da se bavi žena, mora da bude okrenuta i ka tome. Bez obzira na to što ste glumica, morate da budete i domaćica.

Jelena Gavrilović
foto: Nebojša Babić

Šta vas najviše rasplače: nešto strašno što se nekome dogodi, nešto prelepo, nešto puno dobrote?

- Sitnice! Uvek sam osetljiva na decu i na starije, svi to znaju. Te sitne nepravde stalno me dodatno rastuže. Ne mogu na Instagramu da ispratim koliko poruka dobijem za pomoć deci koja su bolesna. Preplavljeni smo takvim informacijama i koliko god se trudili da pomognemo, sve je nedovoljno i to me čini tužnom.

Šta je za vas fenomenalan provod?

- Au, za mene fenomenalan provod mogu da budu različite stvari. Uvek se dobro provedem s ljudima koji me vole i koji me zabavljaju. Mogu da se provedem i na festivalu, u kafiću, na koncertu i na večeri s jednom osobom. Fenomenalan provod je kad si na pravom mestu i s pravim ljudima.

Stil.rs/Ljilja Jorgovanović

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs