GLUMICA KUPILA 1.500 KOKOŠAKA I OTIŠLA NA SELO DA BUDE DOMAĆICA: Bila je oličenje lepote pa shvatila da grad nije za nju

Jedna od najlepših žena svih vremena, glumica Izabela Roselini pod stare dane povukla se u ilegalu i živi sa svojim kokoškama.

Celebrities
18:46h Autor:
GLUMICA KUPILA 1.500 KOKOŠAKA I OTIŠLA NA SELO DA BUDE DOMAĆICA: Bila je oličenje lepote pa shvatila da grad nije za nju
Ko je glumica koja živi sa kokoškama, Foto: BULGARI / Planet / Profimedia

Isabela Rosini početkom '80-ih bila je oličenje lepote, a kao zaštitno lice kuće Lancôme, prodavala je sve, od ikoničnog parfema Trésor ovog brenda do kreme protiv starenja. Bio je to unosan ugovor koji joj je obezbedio poziciju najplaćenijeg svetskog modela u to vreme, piše Harpers Bazaar.

Kada je napunila 60 godina, mislila je da je njena glumačka karijera gotova, te da više neće imati angažmane kao ranije. Međutim, danas ima 70 godina, a još uvek je možemo videti pred kamerama.

Isabela Roselini
Isabela Roselinifoto: Profimedia

Njen stil života je poprilično zanimljiv, a zadovoljstvo je pronašla na svojoj farma kokošaka, koje gaji već 10 godina. Trenutno ih ima 1.500. A sve je počelo kada joj je palo na pamet da napiše knjigu "My Chickens and I" o životu s kokoškama u kojoj su i fotografije ovih životinja. Tada je preko eBay-a naručila prvu turu svojih pernatih prijatelja, koji su joj stigli u kutiji, piše Zadovoljna.rs.

"Kokoške imaju reputaciju da su glupe, ali nisu. Prepoznaju me i kada dođem kući, trče ka meni, kao što bi pas dotrčao svom vlasniku", rekla je Isabela koja već 40 godina poseduje svoju farmu od 28 jutara u Belportu.

Roselini je opremila kuću raritetnim stvarima koje je pronalazila, među kojima su starinska limena kada, kašmirske zavese i okvir kreveta od kovanog gvožđa, koji je ranije bio kapija crkve. Dok je većinu dizajna radila sama, ona je angažovala švedskog pejzažnog arhitektu Larsa Krantza da joj kreira prelepu baštu.

Roselini svoje kokoške s imanja tretira kao kućne ljubimce.

"Neke su stidljive, druge ekstrovertne, a neke su veoma hrabre. One su posebne i stvaraju prijateljstva, kao neko malo pleme", rekla je.

Jedno pile pre nekoliko godina nazvala je Endi Vorhol jer je imalo veliku, belu krestu koja je asocirala na frizuru poznatog umetnika. Drugo je bilo neustrašivo, pa je nazvala Amelija Erhart. Iako koke ne pušta da trčkaraju po kući, Amelija je našla svoj put.

"Amelija me prati. Jednog dana, moja ulazna vrata su bila otvorena i pitala sam se ko ih je otvorio. I znate šta? Vetar ih je otvorio, a tamo je stajalo moje pile. Ne puštam ih u kuću, ali ona uđe, jedina to radi."

Inače, glumica se nikad nije povinovala diktatima kad su lepota i moda u pitanju, a u jednom intervjuu je rekla i zašto.

"Jednog dana sam se probudila i pomislila kako imamo svu tu novu tehnologiju u hirurgiji. Zašto to ne iskoristiti? Pozvaću plastičnog hirurga. I tada sam, kad sam pozvala, izgubila hrabrost."

O fejsliftinzima i operacijama danas, sa 70 godina, više ne razmišlja.

"Prestara sam, sigurno neću imati plastičnu operaciju sa 70 godina, moja koža neće izdržati", kaže, a onda naglas razmišlja i o tome šta ljude zapravo navodi da se operišu.

1 / 8 Foto: Profimedia

"Razmišljala sam o tome u 40. i 50. ali danas mogu da kažem – to ima veze sa mizoginijom. Vodim organsku farmu i hranim se zdravo, pa bi bilo krajnje nekoherentno da ubrizgavam botoks, zar ne?", kaže Isabela.

Ona danas na Instagramu prikazuje bez filtera kako živi jednostavan život na svojoj farmi na selu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs