GLUMICA ISPLJUNE HRANU IZ USTA PA DA SVOM DETETU DA JEDE: Priznanjem da spava s 11-godišnjim sinom navukla je GNEV LJUDI

Alisija Silverston bila je omiljena plavuša Holivuda, a danas se o njoj govori isključivo zbog bizarnih roditeljskih metoda.

Celebrities
09:44h Autor:
GLUMICA ISPLJUNE HRANU IZ USTA PA DA SVOM DETETU DA JEDE: Priznanjem da spava s 11-godišnjim sinom navukla je GNEV LJUDI
Slavna glumica ispljune hranu pa da sinu da jede, Foto: Profimedia

Alisija Silverston nekada je bila glavna zvezda Holivuda. Nema devojke koja nije želela da bude poput nje, a njeni outfiti iz kultnog filma "Clueless" i dan-danas su omiljeni kostimi za maskenbale i Noć veštica.

Nije trebalo dugo da glumica iz San Franciska postane najlepša i najpopularnija glumica Holivuda. Uloge u filmovima "Batman i Robin", "Blast From The Past", "Babysitter" obećavale su joj sjajnu karijeru. Ališa je pokazala veliki talenat i na filmsko platno donela neverovatan i poseban seksepil.

Alisija je bila omiljena glumica 90-ih godina
Alisija je bila omiljena glumica 90-ih godina foto: Profimedia

Ova lepotica priznala je da su je prozvali "debelom devojkom", ali kako je rekla, zbog toga nije se podvrgla dijeti, već se potpuno povukla iz Holivuda. Provokacije su je potresle i bacile u psihološku krizu, piše Wanted.rs

Vrlo je angažovana kao članica organizacije za zaštitu životinja PETA, a 2009. godine objavila je knjigu veganskih recepata "The kind diet". Pokrenula je kolekciju prirodne kozmetike, a reklamirala je i ekološke vibratore.

Ališe se povukla iz sveta glume i posvetila se sinu
Ališe se povukla iz sveta glume i posvetila se sinu foto: Profimedia

Od 2005. do 2018. bila je u braku s Kristoferom Dežerekijem s kojim ima sina Bir Blua kojeg je odgojila na nekonvencionalan način: bez pelena, bez vakcina, s veganskom i sažvakanom hranom, a nuždu je obavljao isključivo napolju.

Kako je metoda hranjenja bila nešto zbog čega je najviše bila na meti kritika, Ališa je jednom prilikom rekla da joj dečak "napada" usta kad god je vidi da ona nešto jede, te da ne može da mu odoli, usled čega vadi hranu iz usta kako bi je dala mališanu.

"Bir Blu apsolutno obožava kada ga ovako hranim", napisala je na blogu i objavila i video kako bi svi mogli da vide taj neobični ritual.

Međutim, glumica se nedavno našla ponovo na meti kritika nakon priznanja daspava u istom krevetu sa svojim 11-godišnjim sinom. Ališa je istakla da sa sinom, koji je gotovo pa tinejdžer, spava jer je "mama puna ljubavi".

Alisija još uvek spava sa sinom od 11 godina
Alisija još uvek spava sa sinom od 11 godina foto: Profimedia

Ovakav stav razbesneo je javnost, dok su se mnogi stručnjaci složili da 45-godišnja Alisija greši u svojoj vaspitnoj metodi. "Kada dete počne da preipsituje razliku među polovima, uđe u pubertet i/ili počne da pokazuje nelagodu, roditelji bi trebalo da prestanu da dele krevet sa njim. To može da bude već u periodu od pet godina", rekla je za Dejli Mejl Rina Patel, psihološkinja i stručnjak za roditeljstvo.

"Kad dete prohoda, trebalo bi da počne samostalno da spava. Ovakav roditeljski stil može da uzrokuje probleme s granicama, a čak i samoj majci, odnosno njenom ljubavnom životu, jer nema dovoljno vremena za sebe. Verujem da će preterano privraženo roditeljstvo i Bearu izazvati probleme u budućnosti. To može da dovede do vršnjačkog nasilja", dodala je ona. No, čini se da glumica i nakon kritika ne odustaje od svojih stavova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs