sumnje sve veće

KO JE BOGATA DRAGULJARKA KOJA JE MISTERIOZNO POGINULA: Ljubavnik je prijavio njen nestanak sa kruzera tek posle 20 sati

Dilek Ertek je obožavala dragulje i dijamante

Celebrities
11:50h Autor:
KO JE BOGATA DRAGULJARKA KOJA JE MISTERIOZNO POGINULA: Ljubavnik je prijavio njen nestanak sa kruzera tek posle 20 sati
Ko je bila bogata draguljarka koja je misteriozno pala sa kruzera?, Foto: Printscreen Youtube / Hacer Özil

Žena koja je obožavala dragulje i bila zastupnica imperije skupocenog nakita "Tiffany & Co" za područje Turske Dilek Ertek (71) misteriozno je poginula 26. oktobra. Kako prenose strani mediji, ova bogatašica je pala sa kruzera "Norwegian Spirit" u okean kod obala Tahitija. Međutim, način na koji je preminula je pod sve većim sumnjama.

Dilek Ertek je rođena u Istanbulu i važila je za jednu od najuspešnijih žena u svetu. Studirala je arhitekturu na Univerzitetu lepih umetnosti "Mimar Sinan". Potom je nastavlia stručno da se usavršava na Gemološkom institutu Amerike, u Njujorku, gde je učila o dijamantima.

Ertek je otvorio Prvu "Tiffany & Co" prodavnicu u Istanbulu otvorila je 1995. godine, radila je kao njihov distributer skoro tri decenije.

Udala se za biznismena Huseina Jalčinkaju 1982. godine, ali se par razveo 2004. Dilek ima sina Gokce Atuka, koji radi kao generalni direktor u kopmaniji "Tiffany & Co".

Kako je poginula bogata draguljarka?

Ertek se ukrcala na brod za krstarenje "Norvegian Spirit" 24. oktobra na ostrvu Papeete, Francuska Polinezija. Planirala je da proslavi svoj 72. rođendan na Bora Bori 5. novembra. Očekivalo se da se krstarenje završi u Honoluluu na Havajima.

Veruje se da je Dilek Ertek pala sa balkona svoje kabine u ranim jutarnjim satima, njeno telo još uvek nije pronađeno. Snimci CCTV pokazuju da je pala oko 3 sata ujutro, ali njen dečko, star 74 godine, koji je takođe bio na kruzeru, nije prijavio nestanak 20 sati, prenose lokalni mediji. Nakon saznanja šta se desilo kobne noći, brod se vratio u najbližu luku - ostrvo Papeete, Tahiti.

Stručnjaci su zbunjeni kako je žena visoka tek 157 cm, i koja nikada nije pila alkohol, pala preko više od jedan metar visoke ograde svoje kabine.

Dilekin partnet je bio zadržan u odvojenoj kabini sve dok brod nije pristao u luku na Tahitiju tri dana kasnije. Nakon pristajanja, ispitala ga je policija, no kasnije je pušten zbog nedostatka dokaza te se posle vratio u Švajcarsku, čiji je državljanin.

Ertekov sin, takođe, tvrdi je da je nakit nestao iz sefa, koji se nalazio u prostoriji gde je boravila njegova majka na krstarenju. Iz tog razlog je zatražio da policija dodatno istraži Švajcarca koji se sa njom bio na putovanju.

- Pod pretpostavkom da su Dilek Hanım i njen ljubavnik boravili u istim kabinama, smatram da je veoma sumnjivo da se situacija nestalih ne prijavljuje. Zato što se na kruzerima često organizuju dnevne aktivnosti i zabava i svi su u međusobnom kontaktu - rekao je jedan od zaposlenih na bordu za turski "Sabah", a uz to je kapetan broda Mustafa Can dodao:

- Teško je pasti sa ovog tipa putničkog kruzera.

Iako telo nije pronađeno, potraga za Dilek Ertek je prekinuta - malo je verovatno da će biti nađeno u otvorenom okeanu zbog same veličine južnog Pacifika.

Tvrdnje da je nakit ukraden iz Ertekovog sefa takođe dovodi u sumnju da li je njena smrt bila nesrećan slučaj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs