NEVEROVATANA PRIČA

NAJBOGATIJA ŽENA U AMERICI POSLE UŽASNOG DEJTA NA SLEPO POSTALA MILIJARDERKA: Iz svega se krije čudan SUDBINSKI DOGAĐAJ

Džulija Koč nije uspela da pobegne od sudbine!

Celebrities
23:14h Autor:
NAJBOGATIJA ŽENA U AMERICI POSLE UŽASNOG DEJTA NA SLEPO POSTALA MILIJARDERKA: Iz svega se krije čudan SUDBINSKI DOGAĐAJ
Najbogatija žena u Americi posle lošeg dejta na slepo postala milijarderka, Foto: Printscreen Instagram / julia_margaret_flesher_koch

Nova najbogatija žena u Americi je Džulija Koč, udovica milijardera Davida Koča, vlasnika konglomerata i jedne od najvećih kompanija u SAD „Koch Industries“. Njeno bogatstvo procenjeno u septembru iznosilo je 56 milijardi dolara.

Naime, nakon suprugove smrti, koji je preminuo 2019. u 79. godini, postala je vlasnica 42% udela u firmi i zahvaljujući rastu cena na tržištu nafte, u proteklih godinu dana njen račun se uvećao za pet milijardi dolara, te je postala jedna od najmoćnijih žena u svetu.

Priča o Džuliji Kok prilično je zanimljiva, posebno zbog događaja koji ju je učinio jednom od najmoćnijih žena na svetu. Rođena je u malom gradiću u Ajovi, a 80-ih godina se preselila u Njujork, gde je radila kao asistentkinja poznatom modnom dizajneru Adolfu. Ubrzo je počela raditi s klijentima iz visokog društva, uključujući i tadašnju prvu damu SAD Nensi Regan.

Dejt na slepo

Svo svoje vreme posvetila je poslu, te nije mogla da pronađe osobu koji bi je zaintrigirala u ljubavnom smislu. Međutim, u januaru 1991. prijatelji su je nagovorili da ode na dejt na slepo s Dejvidom Kočom, koji je več bio poznat kao bogati industrijalac koji je pravio raskalašne zabave na kojima se svašta događalo.

Džuliji se pri prvom susretu uopšte nije svideo Kočov pristup, te se više nisu viđali. Ali, izgleda da je sudbina malo umešala prste. Posle šest meseci su se ponovo slučajno sreli, a Dejvid se predstavio kao da se prvi put vide, nakon čega ga je Džulija uvređeno podsetila da su već jednom izašli zajedno na dejt.

Dejvid se izvinio i od tog trenutka značajno promenio stav. Te večeri dugo su razgovarali i odlučili da će nastaviti da se viđaju. Bio je to početak njihove romanse, koju su kurnisali brakom posle pet godina zabavljanja, a njihovu ljubav upotpunilo je troje dece.

1 / 5 Foto: Profimedia

Veliki humanitarac

Tokom godina Džulija je bila jako angažovana u humanitarnim akcijama i misijama, pa je tako zajedno za suprugom donirala desetine miliona dolara raznim bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama u Sjedinjenim Državama. Takođe je predsednica fondacije „David H. Koch“, a poznata je i kao ljubiteljka umetnosti i donatorka „Lincoln Centra“, „Metropolitana“ i „Smithsoniana“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs