ekskluzivno!

EVO GDE POČIVA KRALJICA ELIZABETA II: Objavljena je prva slika, a jedan detalj uveliko svi komentarišu

Prva fotografija groba kraljice Elizabete II sve iznenadila!

Celebrities
10:24h Autor:
EVO GDE POČIVA KRALJICA ELIZABETA II: Objavljena je prva slika, a jedan detalj uveliko svi komentarišu
Prva fotografija groba kraljice Elizabete II, Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta II preminula je 8. septembra u Balmoralu u Škotskoj, a od tada ceo svet pati za britanskim monarhom sa najdužim stažom koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji! Njenoj sahrani, koja je održana pre čeiri dana u Vindžoru, prisustvovalo je skoro 3.000 svetskih lidera i pripadnika drugih kraljevskih porodica. A večeras je objavljena i fotografija njenog mesta gde će večno počivati.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Ekskluzivna slika, koju već komentariše na hiljade ljudi, pojavila se nakon što je vernicima dozvoljeno da uđu u Memorijalnu kapelu kralja Džordža VI u Vindzoru.

Svima je za oko zapala jednostavna crna mermerna ploča i imena njenih najvoljenijih. Ime kraljice upisano je pored imena njenog oca Džordža VI, Elizabete kraljice majke i njenog pokojnog muža princa Filipa, koji je umro u aprilu prošle godine.

Naime, poslednja slika iz grobnice u Vindzoru objavljena je pre, čak, dve decenije, tačnije 2002. godine, kada su na mermernoj ploči bila ispisana zlatnim slovima imena kralja Džordža VI i kraljice majke, zajedno sa datumima njihovog rođenja, odnosno smrti.

A na ploči redom piše: Džordž VI: 1895-1952, Elizabeta: 1900-2002, Elizabeta II: 1926-2022, Filip: 1921-2021.

Između dva para nalazi se jedna metalna zvezda koja predstvalja Orden najstarijeg i najplemenitijeg viteškog reda u zemlji, a svo četvoro su bili njegovi članovi, dok kapela Svetog Đorđa predstvaljlja njihov duhovni dom.

Više fotografija sa sahrane kraljice Elizabete II pogledajte u galeriji ispod:

1 / 13 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs