POREDE JE S EVITOM I KAŽU DA SE OBLAČI PO POSLEDNJOJ MODI: Ova žena nema dlake na jeziku a sinoć su pokušali da je UBIJU

Kristinu Krišner, potpredsednicu Argentine sinoć je pokušao da upuca nepoznati muškarac.

Celebrities
10:00h Autor:
POREDE JE S EVITOM I KAŽU DA SE OBLAČI PO POSLEDNJOJ MODI: Ova žena nema dlake na jeziku a sinoć su pokušali da je UBIJU
Krisitne Krišner napadnuta, Foto: Shutterstock

Sinoć se u blizini doma Krisitne Fernandes de Krišner u Buenos Ajresu dogodio incident kada je nepoznati muškarac pokušao je da upuca potpresednicu.

Srećom pištolj nije opalio, a vlasti su čoveka koji je pokušao da izvrši atentat identifikovale kao 35-godišnjeg muškarca brazilskog porekla. Muškarac je uhapšen, a policija je zaplenila oružje.

KO JE KRISTINA KIRŠINER?

Kristina Elizabet Fernandez de Kiršner rođena 19. februara 1953. godine. Ona je argentinska političarka i bivša predsednica ove zemlje, a takođe je i udovica bivšeg predsednika Argentine Nestora Kiršnera i bivšeg senatora za pokrajinu Buenos Ajres.

Svoju karijeru započela je 70-ih godina, a 80-ih je izabrana za poslanicu u parlamentu južne oblasti Santa Kruz 1989. godine. Za istu funkciju izabrana i 1993. godine. Kiršner je druga u istoriji predsednica Argentine, a prva je bila Izabela Peron od 1974-76. godine nakon smrti muža Huana Perona.

Svoj politički uticaj ostvarila je kao predsednica od 2007. godine kada je postala druga žena u istoriji Argentine na čelu države, zamenivši svog supruga Nestora Kiršnera.

Kristina Elizabet Fernandez de Kiršner
foto: Shutterstock

Nakon pobede, Kristina je u prvom obraćanju narodu rekla da je to podstiče na veće obaveze i odgovornosti. Naime, prethodni predsednik postao popularan jer je uspeo da zemlju izvuče iz krize, a pred njom je bio izazovan zadatak - da zemlju izbavi iz inflacije i spreči nestašicu energenata na tržištu.

Kristina je poznata kao veš gvornik, nikada nije imala dlake na jeziku, uvek je govorila ono što misli, zbg čega se često sukobljavala sa političarima.

Kristina Kiršner uticala je na reformu društva, uvođenje socijalne pomoći siromašnim, deci, ženama...

Kristina Elizabet Fernandez de Kiršner
foto: Shutterstock

Kada je reč o njenom stilu, interesantno je to da su Kristina 2007. godine etiketirali kao damu koja se oblači po poslednjoj evropskoj modi, a upoređivali su je sa Evitom, ženom kontroverznog predsednika Huana Dominga Perona.

OPTUŽENA DA JE PRVARILA DRŽAVU

Nedavno je tužilac Dijego Lučani optužio K5ristinu da je tokom dva mandata na mestu predsednika između 2007. i 2015. godine prevarila državu i bila umešana u šemu preusmeravanja javnih sredstava, prenosi Rojters.

Presuda biće poznata kroz meseci, mada bi Kristina mogla da se žali na presudu višim sudskim instancama, kojima bi bile potrebne godine da donesu konačnu odluku.

Da je narod uz nju, govori činjenica da su hiljade demonstranata danima protestvovali u u znak podrške Kristini Fernandes de Kiršner, koja je negirala optužbe za korupciju.

Podsetimo, ova 69-godišnjakinja optužena je za više prevara države i umešanost u šemu preusmeravanja javnih sredstava dok je bila predsednica.

2019. prvi put se našla pred sudom kada je optužena da je primila mito od građevinskih firmi u zamenu za dobijanje poslova. Očekuje se da će presuda na prvom suđenju trajati nekoliko meseci, a tužilaštvo traži da dobije 12 godina zatvora, kao i da joj se zabrani obavljanje javnih funkcija. Snimak napada na Kristinu pogledajte u nastavku:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs