DA LI BITE GA PREPOZNALI?

ON JE ČUVENI RACA IZ FILMA MI NISMO ANĐELI: Naš poznati glumac ima zavidnu karijeru, skladan brak i čak PETORO DECE!

Veoma često ga gledamo na malim ekranima i u pozorištu, ali on svoj privatni život brižljivo čuva daleko od očiju javnosti

Celebrities
17:05h Autor:
ON JE ČUVENI RACA IZ FILMA MI NISMO ANĐELI: Naš poznati glumac ima zavidnu karijeru, skladan brak i čak PETORO DECE!
Foto: Printscreen/Mi nismo anđeli film

Budući da je uloga Race Bojanu Žiroviću bila tek druga pred kamerama ikada, poznati glumac bio je te 1992. veoma mlad, pa mnogi nisu ni primetili o kome je zapravo reč i da je to isti glumac koga danas gledamo u gotovo svim značajnijim televizijskim, fimskim i pozorišnim projektima.

Davne 1992. godine, u kultnom ostvarenju jugoslovenske i srpske kinematografije Mi nismo anđeli jedan od likova koji nas je očarao bio je i šarmantni Raca, od kojeg se lik Branke Katić ne odvaja i na kraju ga osvoji.

Ovaj simpatični i duhoviti par mnogima je bio dopadljiviji i od glavnih uloga, a mnoge Racine replike se i danas citiraju. Ipak, ono što je mnogima promaklo jeste da je ovu rolu odigrao Bojan Žirović, koji je i nakon filma Mi nismo anđeli nastavio vredno da radi, ali mnogi toga nisu svesni jer je u ulozi Race bio izuzetno mlad i sve vreme je nosio ogromne naočare za vid.

Žirović je jedan od naših aktivnijih glumaca, naročito proteklih nekoliko godina — on je stalni član Ateljea 212, gde je zabeležio niz fenomenalnih i nagrađivanih uloga.

Uz to, on sve vreme paralelno radi i ispred kamera, pa smo gledali u filmovima Ustanička ulica, Neposlušni, Montevideo, Bog te video!, Smrdljiva bajka, kao i u serijama Koreni, Grupa, Žigosani u reketu, Dug moru, Ubice mog oca, Sumnjiva lica i mnogim drugim.

Pored veoma uspešne karijere i činjenice da je jedan od naših najangažovanijih glumaca - Žirović je već dugi niz godina u srećnom braku iz koga ima čak petoro dece.

Jedan od najaktivnijih glumaca Bojan Žirović (51) i u svom domu je veoma angažovan. Kao ocu petoro dece, kćerki Marije (25), Teodore (18) i Ksenije (18) i sinova Mateje (27) i Ivana (19), ni kod kuće mu ne manjka predstava kao u pozorištu.

Ipak, Bojan kaže da je vreme kada su njegovi klinci netremice slušali njegov glas u crtaćima koje je sinhronizovao prošlo, i da oni danas jedva čekaju da im je tata negde napolju.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs