Aukcija stvari velikih zvezda

Elvisov kadilak i Lenonove naočare na aukciji

Stvari Elvisa Prislija, Džona Lenona i Stiva Mekvina biće dostupne na aukciji u Kaliforniji 26. i 27. jula
Celebrities
11:40h
Elvisov kadilak i Lenonove naočare na aukciji

Kadilak Elvisa Prislija (Elvis Presley), stari kamionet Stiva Mekvina (Steve Mcqueen) i naočare za sunce sa dioptrijom koje je nosio Džon Lenon (John Lennon) samo su neki od stotinu predmeta poznatih koji će se idućeg meseca naći na aukciji u Kaliforniji.

Aukcijska kuća "Mekum" saopštila je juče da će izložiti i staviti na aukciju oko 2.000 predmeta u Santa Moniki 26. i 27. jula.

Kuća, koja je specijalizovana za prodaju kolekcionarskih automobila, smatra da će glavne "zvezde" aukcije biti Elvisov Kadilak iz 1972. godine. Kralj rokenrola je taj auto vozio od 1972. pa do svoje smrti 1977. godine, piše AP pozivajući se na sajt "Mekuma".

Automobil je bio garažiran u domu Elvisovog menadžera, pukovnika Toma Parkera, a potom u hotelu Hilton u Las Vegasu. Kasnije je poslat u Grejsland da bi 1999. godine bio prodat na aukciji sa drugim Elvisovim stvarima.

Elvisov Kadilak je samo jedno od nekoliko vozila koja će se naći na aukciji, uključujući Ševrole kamionet i dva motora Stiva Mekvina, motor čiji je vlasnik bio Denis Hoper i automobile Frenka Sinatre, Ringo Stara i Bet Dejvis.

Među drugim Elvisovim predmetima na aukciji biće i njegova vojna knjižica, kao i papiri za otpust i retke fotografije.

Na aukciji će se naći i Lenonove "avijatičarke" iz 1970ih, kolekcija Džona Hagnera u kojoj se nalazi kostim Kapetana Amerike iz 1944. godine i bič korišćen u filmu "Indijana Džons i poslednji krstaš", predmeti Džona Vejna, Merilin Monro, Džeka Nikolsona, Hantera S. Tompsona, Džimija Stjuarda, Džina Kelija, Berta Rejnoldsa...

Neki predmeti biće dostupni na onlajn aukciji od 5. jula na adresi www.mecum.com.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs