Političarka kamenog srca

Čelična lejdi koju život nije mazio: Ovako izgleda život Tereze Mej iza političke scene!

O njoj trenutno priča ceo svet

Celebrities
10:58h Autor:
Čelična lejdi koju život nije mazio: Ovako izgleda život Tereze Mej iza političke scene!
Foto: Shuterstock

Tereza ​​Mej je prva britanska premijerka posle Margaret Tačer.

Nakon ostavke Dejvida Kamerona postala je prva žena premijer posle Margaret Tačer i prva koja je započela izalak Britanije iz Evropske unije, nakon

istorijskog referenduma 2016. godine.

Rođena je 1. oktobra 1956. godine. Otac joj je bio sveštenik, a majka domaćica. Pohađala je gimnaziju i na kratko katoličku školu. Nakon srednje škole upisuje geografiju na koledžu u Oksvordskom univerzitetu, gde diplomira 1977. godine. U tom periodu upozanje i svog sadašnjeg supruga sa kojim je u braku od 1980. godine.

Đokovići letuju u Hrvatskoj: Ovako se provode Novak i Jelena (FOTO, VIDEO)

Posle diplomiranja provela je 20 godina radeći u finasijskom sektoru, pre nego što je zaplovila političkim vodama i izabrana za poslanika 1997. godine. Zalagala se za promenu lošeg imidža Konzervativne stranke, a nakon pobede te stranke ne izborima 2010. godine, imenovana je za ministarku unutrašnjih poslova, što važi za najteži posao u vladi.

Smatraju je vrlo odlučnom i strogom političarkom kamenog srca, pa ne čudi što su je prozvali "čelična lejdi".

Ali kada se povuče sa političke scene ona je samo ljudsko biće i vodi sasvim normalan život.

Ipak, život je nije preterano mazio.

Duga i teška bitka je gotova: Prelepa glumica je ponovo trudna! (FOTO)

Udata je za svoju ljubav iz fakultetskih dana, Filipa Meja od 1980. godine. Njen suprug se bavi finasijama, a iz zdravstvenih razloga nikada nisu mogli da imaju decu. Par je o tome i javno govorio. Teraza je nekoliko puta isticala kako zbog toga oseća veliku prazninu.

Boluje od dijabetesa tipa 2 koji joj je dijagnostikovan 2012. godine. Kada je iznenada znatno izgubila na težini, na pregledu joj je utvrđeno da boluje od ove bolesti.

"Neću dozvoliti dijabetesu da me pobedi i uspori. Nastaviću da vodim svoj život i radim posao kao što sam i do sada" rekla je ona.

Nakon ovog saznanja ona provodi dosta vremena na radionicama sa mladim osobama koji se bore sa istim problemom.

Osim toga ona voli da kuva, igra kriket, putuje i vrlo često je možete videti u cipelama sa leopard šarom, koje su po malo neobičnan modni detalj u svetu politike, ali one su postale njen zaštitni znak.

Čini se da joj je ovaj print posebno drag jer je nebrojano puta nosil obuću upravo sa ovim motivom.

Generacije žena sekle su vene za njim: Šta je bolest napravila od najseksepilnijeg muškarca ikada! (FOTO)

Nakon više od 20 godina u svetu politike ona će napustiti ovu poziciju i otiči u penziju. Poslednji dan Tereza Mej provešće u parlamentu na sednici na kojoj će joj poslednji put pitanja postavljati poslanici, a zatim će uslediti sastanak sa kraljevskom porodicom.

Iako je još u maju mesecu najavila povlačenje, ona zvanično mora da podnese ostavku na sastanku sa kraljicom Elizabetom u Bakingemskoj palati.

Džej Lo danas puni 50 godina, a izgleda kao bomba: Njena životna priča je kao iz nekog filma!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs