Izbegnite ove greške

3 modna promašaja većine žena: Garderoba koja uništava svaku figuru!

U narodu se kaže da lepa žena izgleda dobro čak i kada obuče peškir, međutim, stilisti se baš sa tim i ne slažu
Moda
17:48h Autor:
3 modna promašaja većine žena: Garderoba koja uništava svaku figuru!
Foto: Shutterstock

Veliki broj dama koje važe za najbolje odevene, ima armiju stilista i modnih stručnjaka koji ih svakodnevno savetuju, gradeći njihov stil. Stilisti poznatih su tako možda i najzaposleniji ljudi u Holivudu, a upravo oni otkrivaju koje bi greške trebalo izbegavati prilikom stilizovanja, prenosi Elle.rs.

25 načina da nosite maramu: Za manje od pet minuta naučite kako da je vežete! (VIDEO)

1. Odeća koja ne odgovara figuri

Pronađite najboljeg mogućeg dizajnera ili brend čiji modeli vam odgovaraju. Skratite pantalone, prekrojite suknju, suzite košulju ili spustite struk za bolji izgled. Bitno je da vašem telu odgovara kroj modela inače vam neće vredeti ni materijal, ni marka!

2. Neprikladno za sezonu/vreme

Umesto da zimi šetate beličaste haljine cvetnog dezena, birajte zagasitiju i jesenju paletu zimi. Na vama će daleko bolje (a i normalnije) izgledati ukoliko ste obučeni u vunenu haljinu bordo boje nego u svilenkastu haljinu kratkih rukava u jarko žutoj boji. Isti je slučaj sa cipelama. Sandale nikako zimi, i obrnuto, čizme na tavan tokom leta.

OVDE saznajte kojih 8 znakova ukazuju da ste dama od stila!

3. Neudobno i neprijatno

Samopouzdanje je najbolji mogući aksesoar koji žena može da ponese. Zato je uvek bolje da obujete neke udobne cipele sa stabilnom petom umesto seksi salonki na tanku štiklu koje vas pritom žuljaju. Isti slučaj je i sa odećom. Po hodu, stavu, kao i grimasama može da se vidi da li vam odeća u kojoj ste odgovara, odnosno da li vam je u njoj komforno, prijatno.

Ne treba vam brdo para da izgledate skupoceno: 8 caka koje svaka žena treba da zna!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs