"MOJA ŽENA JE OSTARILA, NIJE ZGODNA KAO NEKAD I VIŠE ME NE PRIVLAČI" Evo koje rešenje ovog problema je dao PSIHOLOG

Ispovest muškarca kojeg žena više ne privlači u braku naišla je na odgovor psihologa.

Ljubav
"MOJA ŽENA JE OSTARILA, NIJE ZGODNA KAO NEKAD I VIŠE ME NE PRIVLAČI" Evo koje rešenje ovog problema je dao PSIHOLOG
Foto: Shutterstock

"U dugogodišnjem sam braku i još uvek volim svoju ženu, ali majčinstvo i starenje uzeli su danak na njenom telu. Borim se sa sobom i želim osetiti privlačnost koju sam uvek osećao prema njoj, ali ne mogu sebi pomoći. Iako mislim da je lepa, sve mi se češće događa da zakažem u krevetu. Ona se na to ljuti, frustrirana je, ali ja sebi jednostavno ne znam pomoći"

Uprkos trudu, ne ide nam, problem je u meni. Ne znam šta mogu učiniti kako bih vratio iskru, počeo sam se ozbiljno brinuti za naš brak jer vidim da bi ovaj problem mogao eskalirati. Molim bilo kakav savet koji bi mi mogao pomoći, nisam bio svestan da će mi vizualni problem ikad postati tako golema prepreka", napisao je čovek i zatražio pomoć psihologa.

Brak, Par, Muškarac, Žena
foto: Shutterstock

"Hvala vam na iskrenosti"

Bračna savetnica Pamela Stephenson Conelly zahvalila mu se na javnom istupu i iskrenosti, jer se na ovakav put rešavanja problema sa suprugom ne odvaži mnogo muškaraca, a mnogi imaju isti problem.

"Neugodna je i nepoželjna činjenica da svaka promena u partnerovom izgledu – posebno kod onih koji su vizuelno osetljivi – može uzrokovati promenu u fizičkoj privlačnosti. Ono što je još važnije je psihološka promena koja se može dogoditi kada muškarac svoju suprugu počne gledati pre svega kao majku, a ne kao ljubavnicu."

"To zaista može biti razorno za njega. On to može doživeti kao duboki gubitak (ponekad dovodeći i do depresije). To kod nekih može biti i posedica nesvesnih osećanja kada svoju ženu kao figuru u porodičnoj zajednici (u kojoj su i deca), povezuju s tabuom incesta, što prirodno smanjuje interes za partnerku u tom smislu", odgovara Conelly.

Brak, Par, Muškarac, Žena
foto: Shutterstock

"Prisetite se dana udvaranja"

"Kao paru, bilo bi vam korisno da pronađete načine kako ponovo probuditi romantiku. Podetite se kako ste se supruzi udvarali kad ste bili mladi. Na primer, pronađite vreme samo za vas dvoje. Pozovite je na večeru, uredite se i pokažite ushićenje što idete na ‘spoj’. Držite je za ruku. Ako ste u ozbiljnim godinama, možda vam se neće militi nakon večere ići u disko, ali zašto ne biste još malo seli u bar gde se pušta muzika vaše mladosti?"

"Budite uporni i smatrajte ovo važnim trenutkom kada se vi, kao muškarac, trebate suočiti s izazovom postizanja veće zrelosti, kad morate biti strpljivi. Trudite se prepoznati i poštivati nove životne faze u koje oboje ulazite. Nemojte u ovom trenutku vršiti pritisak na sebe ili nju kako biste postigli ljubavnu eksploziju jer verujte mi, najverojatnije će se sve rešiti kada oboje ne budete morali biti toliko pod pritiskom onog ‘odmah i sada i moram'", zaključuje savetnica.

(Stil/ Moje vrijeme)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs