HOLIVUDSKA GLUMICA UZ SUZE NAJAVILA POVLAČENJE USLED BOLESTI: "Imam rane po MOZGU! Ovo je najgora stvar..."

Poznata holivudska glumica, prestaće da snima filmove i serije u formatu u kom je ranije bila viđena.

Vip priča
Autor:
HOLIVUDSKA GLUMICA UZ SUZE NAJAVILA POVLAČENJE USLED BOLESTI: "Imam rane po MOZGU! Ovo je najgora stvar..."
Foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Glumica Kristina Eplgejt otkriva više o svojim zdravstvenim izazovima.

Zvezda je u ponedeljak u epizodi podkasta Daksa Šeparda, rekla o svojoj borbi sa multiplom sklerozom, rekavši voditelju da ima ,,30 lezija" na mozgu koje je uporedila sa herpes ranama.

,,Tako(imam) rane po mom mozgu", rekla je. „Moj najveći je iza desnog oka, tako da me desno oko jako boli."

Glumica je još napomenula da ponekad dobija ,,napade" u mozgu, dodajući: ,,Nisam baš srećna zbog svega u mom mozgu. Ako mislite da samo sedim ovde sa 30 lezija na mom mozgu... Nije zabavno družiti se sa njima."

@pagesix

Christina Applegate called MS the “worst thing that’s happened” in her “entire life” during her appearance on Dax Shepard’s “Armchair Expert” podcast Monday

♬ original sound - Pagesix | Celebrity Gossip

Prema Klivlendskoj klinici, lezije na mozgu su oblasti oštećenog moždanog tkiva koje „mogu poremetiti način na koji vaš mozak radi, izazivajući širok spektar simptoma, kao što su slabost, poremećaj jednog ili više čula i konfuzija". Multipla skleroza je jedno od stanja koje može da izazove lezije mozga, napominje klinika.

Kristina Eplgejt je imala simptome MS ,,6 ili 7 godina" pre dijagnoze.

Eplgejtovoj je dijagnostikovana multipla skleroza dok je radila na trećoj sezoni Netfliksovog serijala „Dead to Me" i podelila je vesti o svojoj dijagnozi 2021. Ona je u podkastu je razmišljala o tome da je njena borba sa mulitipla sklerozom, borba za „život" i da ona nije sigurna da li će biti tu za 10 godina.

„Ovo je najgora stvar koja mi se ikada dogodila u mom životu", priznala je ona. ,,Toliko mrzim, i tako sam ljuta zbog toga. Ne možete to prevazići."

Kristina Eplgejt
foto: Frank Micelotta / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako Eplgejt ne naglašava poteškoće svoje borbe protiv multipla skleroze, izrazila je žaljenje što je javno zadržala stav dok se borila protiv raka dojke 2008. U intervjuu sa Robinom Robertsom u to vreme, Eplgejt, koja je bila podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji, našalila se da će posle rekonstruktivne operacije „imati slatke grudi do moje 90. godine".

Glumica sada kaže da je u ovom intervjuu ,,slagala" o tome kako se osećala u vezi sa situacijom.

,,Ustala sam i bukvalno sam pala u zid i jecala jer je to bila laž", rekla je ona. ,,Sve što sam govorila bila je j***na laž. Ja sam pokušavala da ubedim sebe u nešto, i mislim da to nikome nije koristilo."

Eplgejt je nedavno pokrenula podkast pod nazivom „MeSsi“ sa Džejmi Lin Sigler, koja takođe ima multiplu sklerozu. Rekla je da očekuje da će ,,Dead to Me" biti njena poslednja glumačka uloga.

Kristina Eplgejt
foto: Profimedia / Elizabeth Goodenough / Everett Collection

U podkastu, Eplgejt i Šepard su se povezali zbog toga što su oboje zvezde koje su se povukle iz glume i pokrenule podkast, iako je Eplgejt naglasila da „nije želela ovo" i da će tražiti „kul“ projekat posle „Dead to Me“ ako ne bude bila invalid. Ali Eplgejt je rekla da bi mogla da nastavi da glumi kroz glasovne uloge.

„Sve dok mogu da govorim, volela bih to da radim" rekla je. "To bi bilo zabavno. Mama mora nešto da uradi."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs