NAŠA "SKANDALOZNA" PEVAČICA RODILA 8 DECE ČUVENOM SRBINU: Žive u malom stanu, nema nikakvu pomoć, OVAKO im izgleda dan

Priča pevačice Marije Nikitović, koja je rodila 8 dece reditelju Vasiliju Nikitoviću već godinama oduševljava ljude širom regiona

Celebrities
09:37h Autor:
NAŠA "SKANDALOZNA" PEVAČICA RODILA 8 DECE ČUVENOM SRBINU: Žive u malom stanu, nema nikakvu pomoć, OVAKO im izgleda dan
Marija Nikitović, Foto: Printscreen Instagram / niki.maraya

Marija Nikitović, pevačica koja je nekada harala muzičkom scenom intrigantnim tekstovima pesama, danas je majka, čak, osmoro dece, te godinama uživa u skladnom braku sa rediteljem Vasilijem Nikitovićem. Ova umetnička porodica oduševljava celu Srbiju, a njihove svakodnevica je uvek burna i veoma zanimljiva.

Ne kriju želju da bi voleli da imaju još dete, ali ističu da naslednike ne planiraju.

- Voleli bismo još dece. Naslednike ne planiramo, oni su plod naše ljubavi. Čudno mi je kada nas kod lekara pitaju da li je to dete planirano ili nije - rekao je Vasilije pre nekoliko godina, dok je Marija dodala:

- Svaka trudnoća mi je neopisiva radost.

Marija Nikitović
foto: Printscreen Instagram / niki.maraya

Ponosni su roditelji dve ćerke i šestoro sinova, a uzrasti su najrazličitije - od tri, pa do skoro 18 godina.

- Jutro počinje tako što deca skoče na mene, a tako se i završava, zaspimo uz knjige i bajke. Ipak, kod nas postoji raspored, sličan školskom, ali su umesto predmeta upisana zaduženja, ko šta radi u svakom trenutku, da ne dođe do zabune - rekao je svojevremeno autor filma "Četiri ruže".

Žive u stanu na Novom Beogradu, a ikao nemaju pomoć oko dete, uz dobru organizaciju odlično funkcionišu.

- Najstarija ćerka kuva i mnogo mi pomaže u tome. Neko od starije dece ide u nabavku sa spiskom dok sam ja u kuhinji, a bebe spavaju. Za ručak se trudim da postoji red, da smo svi okupljeni i jedemo. Nekada doručak može da bude problem jer ne žele svi da jedu istu hranu, desi se da krenu da traže svi različito - objašnjavala je Marija jednom prilikom i nastavila:

Marija Nikitović
foto: Printscreen Instagram / niki.maraya

- Kolica budu mala za sve što nam treba. Hrana koju uzimamo je uglavnom u porodičnim pakovanjima. Dosta prodavaca je naviklo na nas i znaju da nam trebaju velike količine. Polako su i porodična pakovanja postala mala za nas. Nekome ta pakovanja potraju mesecima, dok mi pojedemo sve za jedan obrok - dodala je ona tada. Mi tri kilograma jagoda pojedemo za obrok - govorila je kroz osmeh.

Pevačica je naglasila da je iskustvo sada na njenoj strani, te da se bolje snalazi sa osmoro dece nego na početku roditeljske uloge, kada je imala samo jedno dete.

- Nemam priliku ni za kakvu pomoć, pomoć smo jedni drugima, stariji pomažu mlađima, vode ih i vraćaju iz škole i idu zajedno na treninge. Takođe, zajedno rade domaći i uče između sebe. Bilo mi je teže sa jednim detetom u svojoj 24. godini, nisam bila toliko zrela tada, sad mi je lakše iako ih ima osmoro - navela je ona.

Marija Nikitović
foto: Printscreen Instagram / niki.maraya

Vasilije ističe da im je najbitnije da nauče decu da nikako ne laži.

- Razlikuje se, ali sam zadržao jednu stvar. Kada bi svi oni bili ovde i kada biste ih pitali šta to Nikitovići ne rade oni bi kao pačići odgovorili – Nikitovići ne lažu. To je osnova svega. Zmija je ušla preko laži i prevarila Evu i Adama. Laž su ona mala vrata koja deluju bezazleno a otvaraju sve druge probleme u životu.

Slobodno vreme gledaju da iskoriste maksimalno, ali pri kraju dana vole da se okupe u dnevnoj sobi i zajedno gledaju neki film.

Ja izaberem neke umetničke filmove. Zavisi ko je ostao budan u tom trenutku. E sad s druge strane svi vole npr “Radovana Trećeg”, vole da slušaju Ramba Amadeusa. Doduše čujem ja nekad i tamo neku muziku koju ne podnosim ali to je tako. Samo ih treba pustiti da što je moguće bezbrižnije odrastu.

Marija Nikitović
foto: Printscreen Youtube - LINK TV

- Ja izaberem neke umetničke filmove. Zavisi ko je ostao budan u tom trenutku. E sad s druge strane svi vole npr “Radovana Trećeg”, vole da slušaju Ramba Amadeusa. Doduše čujem ja nekad i tamo neku muziku koju ne podnosim ali to je tako. Samo ih treba pustiti da što je moguće bezbrižnije odrastu - otkrio je Vasilije za "Mondo".

Takođe, pokušava da ih zaniteresuje da što više čitaju.

-Teže to ide sa knjigama. Pre im nađem ja neki malo duži citat, pa im kažem e to je napisao taj i taj. I onda im kažem da pročitaju npr njegovu biografiju da vide kakav je imao zanimljiv život. Na taj način pokušavam da ih zainteresujem da jednog dana uzmu da čitaju knjige jer ja iskreno ne verujem da nas iko više čita knjige.

A Nikitovići se najviše plaže da njihovi naslednici ne napuste svoju domovinu, jer to nikako ne bi voleli.

Marija Nikitović
foto: Printscreen Youtube - LINK TV

- Strah mi je da odu odavde. To nikako ne bih voleo. Ovo ovde je ipak naše. Ovde se svi poznajemo. Svi znamo ko koliko vredi. Iako je ovo metropola, ipak se svi znamo. Čini mi se da se i onda čovek drugačije ponaša ako zna da ga svi znaju. Zato bih voleo da moja deca ostanu ovde. Nek putuju, nek rade šta god hoće. Nek putuju na Mesec, samo nek im ovo bude domovina.

Reditelj Vasilije Nikitović snimio je možda i najpoznatiju reklamu na ovim prostorima ikad - nema ko nije znao za slogan "Uđeš, izađeš i gotovo". Ali u jednom trenutku prestaje da se bavi tim poslom i kreće da snima filmove. Posle velikog uspeha "Četiri ruže", Nikitović snima novi film "Kruna".

Sa druge strane, Marija je bila deo ženskog hip hop dua "Bičarke na travi" koji je postojao u periodu od 2002. do 2006. Zajedno sa koleginicom Unom Sević izvodila je pesme u kojima su se spominjali intimni odnosi, alkohol i opijati, te su slovile za "skandalozne devojke".

Una Senić, Marija Nikitović
foto: Printscreen Youtube LINK TV / Instagram una.senic

Njihovi provokativni tekstovi brzo su postali popularni među mlađom publikom i njihova popularnost je sve više rasla. Nastupale su solo, sa grupama Bed Кopi i Prti Bee Gee, čak su nastupale i na festivalu Exit, a 2003. gostovale su u TV emisiji Кulturni nokaut, gde su njihovi tekstovi naišli na delimičnu kritiku pojedinih javnih ličnosti koje nisu razumele poentu teksta i muzike Bičarki. Grupa je postojala do 2006, kada su se razišle i počele solo karijere. Prema Uninim rečima, njih dve su se jedva iščupale.

„Mislim da smo se nas dve izvukle u poslednjem trenutku, Marija tako što je krenula da rađa decu, a ja sam pobegla od svega toga“, istakla je svojevremno Una.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs