POJAVOM SVE ZGADILA, PA POSTALA NAJMOĆNIJA NA EVROVIZIJI: Kad vidite kakva je LOREN bila pre 20 godina ZABEZEKNUĆETE SE

Loren je danas vrlo posebna ličnost na svetskoj muzičkoj sceni, a nje put do uspeha pokazuje da je upornost presudna

Celebrities
13:00h Autor:
POJAVOM SVE ZGADILA, PA POSTALA NAJMOĆNIJA NA EVROVIZIJI: Kad vidite kakva je LOREN bila pre 20 godina ZABEZEKNUĆETE SE
Foto: Printscreen Instagram - loreenofficial

Loren je švedska pevačica kojoj je pošlo za rukom da odnese, čak, dva puta pobedu na "Evroviziji" i to uz pomoć pesama koje su postale veliki planetarni hitovi ""Euphoria" i "Tattoo". Njena autentična izvedba odmah je izdvojila od ostalih učesnika, a potom je i u svetu postala poznata po glasu satkanom od emocija. Energičan nastup i moćan volak postali su njeni zaštitni znaci.

Nakon pobede na Evroviziji, Loren je nastavila da gradi svoju karijeru kao međunarodna pop zvezda. Objavila je nekoliko albuma i singlova, nastupala na brojnim koncertima i festivalima širom sveta, stekavši veliki broj fanova svojim jedinstvenim glasom, stilom i harizmom.

Rođena je 16. oktobra 1983. godine u Stokholmu, Švedska, pod imenom Lorine Zineb Noka Talhaoui. Potiče iz porodice imigranata iz Maroka, koji su Berberi. Odgajana je u liberalnom muslimanskom domaćinstvu. Rano u svom životu, Loren se preselila u Vesteros. Tamo je odrasla i Vesteros naziva svojim rodnim gradom. Većinu svojih tinejdžerskih godina provela je u Griti, stambenoj četvrti u Vesterosu.

Loren je postala poznata u svojoj domovini nakon što je učestvovala na švedskom takmičenju Idol 2004. takmičeći se kao Loren Talaui. Tokom kvalifikacionog kruga zauzela je treće mesto u glasanju publike. Bila bi eliminisana, ali je dobila džoker kartu za prolazak od sudija, što joj je omogućilo da se takmiči u programu. Završila je četvrta u ukupnom poretku, a eliminisana je tokom osme nedelje.

Nakon Idola, 2005. godine objavila je promotivni singl The Snake sa grupom Rob'n'Raz. Iste godine je bila prezenterka TV emisije Lyssna koju je emitovala švedska stanica TV400. Posle godinu dana, napravila je pauzu od vidljivijih uloga i radila kao producentkinja i rediteljka rijaliti TV emisija kao što su Värsta pojkvänsakademin na TV3, Matakuten na TV4 i Frufritt emitera SVT.

Pokrenula revoluciju kod žena

Švedska pevačica Loren, dvostruka pobednica na "Evroviziji", specifična je kako po svom imidžu na sceni i muzičkom izrazu, tako i po načinu života. Dugo nije posedovala televizor, niti je koristila društvene mreže, te preferira pomalo retrko životni stil.

Kada je prvi put zakoračila na evrovizijsku scenu, pojavila se u neobičnom izdanju, a tada je istakla da depilira dlačice ispod pazuha. Njen primer 2012. godine počele su da slede brojne prirpadnice lepšeg pola, posebno mlade Šveđanke. Na taj način želela je da se suprotstavi sve apsurdnijim zahtevima koji se nameću ženama u savremenom svetu kada je njihov fizički izgled u pitanju.

I dok neki tvrde da je to bila samo dobra marketinška kampanja koja je Loren izdvojila od drugih učesnika Evrovizije, ona u svoju odbranu kaže da je po malo feministkinja, te da ne vidi razlog zašto bi žene morale da se briju ispod pazuha.

Skriveno značenje pesme Tatoo

Šveđanka Lorin ubedljivom pobedom, i to po drugi put, na pesmi Evrovizije, upisala se u istoriju tog takmičenja. Još otkako je predstavila numeru "Tattoo" i obelodanila da će ponovo učestvovati na ovom prestižnom takmičenju - stihovi su munjevitom brzinom osvojili publiku. Ali, malo je poznato da kriju važnu poruku...

Naime, "Tetovaža" se odnosi na pomisao opraštanja od partnera kada se veza raspadne. Sve na sceni imalo je posebno značenje. Upravo scenografija je oslikavala Lorinino nomadsko preklo.

- Ja sam sa planina, pa sam se osećala kao da želim da stvorim ovo prirodno okruženje. Prelepi elementi kao što su kamen, pesak i nebo i sve ove lepe stvari koje ponekad zaboravljamo - rekla je pobednica.

Stuhovi su pisani baš za nju, a autori su isti oni koji su kreirali i "Euforiju". A svoj nastup na ovogodišnjoj Evroviziji u jednoj, ali vrlo efektnoj rečenici.

- Euphoria je bila zalazak sunca i mesec, dok je Tattoo svitanje.

Tačno 11 godina je prošlo otkako Švedskoj donela pobedu, maestralno otpevavši "Euvoriju", koja je danima bila na vrhu svih svetskih top-lista. Sada se nagrada našla opet u rukuama ove vlasnica neverovatnog glasa, koja je svojim talentom i hrabrošću ispisala novu muzičku istoriju.

TETOVAŽA

Ne želim da idem, ali dušo, oboje znamo, ovo nije naše vreme, vreme je da kažemo zbogom, do ponovnog viđenja, jer ovo nije kraj, doći će dan, kada ćemo naći put.

Violine sviraju i anđeli plaču, kada se zvezde poravnjaju, biću tu.

Ne, nije me briga za sve njih, Jer sve što želim je da budem voljena, i sve do čega mi je stalo si ti, zalepio si se na mene kao tetovaža.

Ne, nije me briga za bol, hodaću kroz vatru i kroz kišu, samo da ti se približim, zalepio si se na mene kao tetovaža.

Puštam svoju kosu, prihvatam to kul, imaš moje srce u svojim rukama, ne gubi ga prijatelju moj, to je sve što imam.

Violine sviraju i anđeli plaču, kada se zvezde poravnjaju, biću tu.

Ne, nije me briga za sve njih, jer sve što želim je da budem voljena, i sve do čega mi je stalo si ti, zalepio si se na mene kao tetovaža

Ne, nije me briga za bol, hodaću kroz vatru i kroz kišu, samo da ti se približim zalepio si se na mene kao tetovaža.

Oh, nije me briga za sve njih, jer sve što želim je da budem voljena, i sve do čega mi je stalo si ti, zalepio si se na mene kao tetovaža.

Nije me briga za bol, hodaću kroz vatru i kroz kišu, samo da ti se približim, zalepio si se na mene kao tetovaža.

Sve o čemu brinem je ljubav! Oh, oh, oh, sve o čemu brinem je ljubav, zalepio si se na mene kao tetovaža.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs